De uitdrukking van een gezicht... Wat zegt dat? Nieuwsgierig, verlegen, bedachtzaam, blijdschap, trots...

"Hoe vang ik die blik.." is waar Corry (1954) naar op zoek is in haar schilderijen. Lukt het om die uitdrukking weer te geven in verf of potlood? Het is steeds weer verrassend om te doen en soms ook een worsteling. Naast  het resultaat is zeker ook het plezier in het proces belangrijk voor haar.

Corry heeft veel gereisd en ging dan op pad met haar fototoestel. Een gelaatsuitdrukking werd vaak gepakt op een onverwacht moment....   Deze foto's vormen een belangrijke inspiratiebron voor haar schilderijen. Ook  mensen, kinderen en dieren van nu inspireren haar. Naast het schilderen boeit ook het precieze en fijne tekenwerk haar.

Sinds 2012 schildert zij. Corry is autodidact. Van 2012 tot 2015 volgde zij enkele cursussen bij de Werkschuit in Zeist en De Bilt. Van eind 2014 tot zomer 2017 kreeg zij les van Riejanne Boeschoten in Zeist. Daar leerde Corry het realistisch schilderen in olieverf. Hier werd zij door gegrepen...

Op dit moment heeft zij les van Peter van Oostzanen in Soest. Hier legt zij zich meer toe op het maken van eigen composities, waarin vaak ook gezichten verwerkt zitten.

Zij is lid van de kunstkring BeeKk De Bilt - Bilthoven.

 

Contact: corryderooij@ziggo.nl